Singapore Airlines Jakarta Recruitment April 2011

Cabin Crew (Indonesia)
We will be conducting a recruitment exercise for Flight Stewardess in Jakarta. If you meet the following standards, we will be pleased to meet you at our walk-in interview.

Requirements

Indonesian citizenship
Minimum age of 18 years old
Females who are at least 1.58m in height
Bachelor Degree
High level of English proficiency
Willing to be based in Singapore

Training
Our comprehensive 4 months training program will cover topics such as:

Product Knowledge including Food & Beverage
Service Procedures
Passenger Handling
Deportment & Grooming
Language & Communication Skills
Safety Equipment Procedures
First Aid

On successful completion of training you will commence flying duties.

Remuneration & Service Benefits
A monthly allowance will be provided during training. Upon graduation, you can look forward to a basic salary and various allowances amounting to about $3,500 a month. In addition, there is an annual wage supplement of one month’s basic salary and profit-sharing bonus. You will also be entitled to free travel to any SIA destination once a year and enjoy discounted travel at other times.

APPLICATION DETAILS
Interested applicants, please log on to www.sqcentre.com/cabincrewrecruit

Interviews will be conducted on 19 April 2011 (Tuesday) at:

Jakarta Design Center (JDC)
Level 6, Lotus Room
Jl. Jend Gatot Subroto 53
Slipi – Jakarta

Registration: 9am – 3pm

Tagged: , ,

26 thoughts on “Singapore Airlines Jakarta Recruitment April 2011

  1. olive April 6, 2011 at 5:46 PM Reply

    numpang tanya, kok saya agak bingung ya sama prosedurnya. Maksudnya kalau mau melamar, langsung datang tgl 19 april itu? Daftarnya di hari yang sama? thanks..

    • dearmarintan April 8, 2011 at 1:40 AM Reply

      Hai Olive, benar langsung datang ke venue interviewnya karena ini sistemnya walk in interview jadi kamu langsung ke JDC dengan membawa dokumen yang dibutuhkan. Apa saja dokumennya bisa kamu lihat dengan mengklik link website recruitment SQ yang hurufnya dicetak tebal di artikel ini. Selain itu kamu harus mendownload formulirnya untuk diisi dan nantinya dibawa pada saat walk in interview. Begitu prosedurnya…

  2. Tiara April 8, 2011 at 4:27 PM Reply

    Yach…
    SMA gk boleh ya????
    Kemampuan Bhs.Inggris hrus Tinggi Juga…
    Duch…
    Gak Berani Nyoba Dech…

    • deesatisfaction April 9, 2011 at 9:51 AM Reply

      Iya… D3 aja ngga boleh, apalagi SMA, hehehe… Gapapa, kalo emang pengen, lanjutin dulu studinya sambil mantepin inggrismu… U still have a longgg way to go^^

  3. Anz April 12, 2011 at 1:31 PM Reply

    Salut bt marintan yg terus berusaha tuk menjadi pramugari. Jia you!!!! Btw saya juga dpt panggilan bt korean air but unfortunetely I can’t attend the interview.. Mau coba SQ tapi klo ada acne scar kyknya ga ketrima ya?

    • dearmarintan April 12, 2011 at 2:26 PM Reply

      Hai Anz, sayang sekali kenapa kamu ga dtg interview KE? Anyway, coba aja SQ siapa tau dapat. Untuk acne atau scar, asalkan ga parah-parah amat dan masih bisa diakali dengan foundation dan concealer, it’s no big deal. So see ypu on 19th April ^^

  4. Anz April 12, 2011 at 3:24 PM Reply

    He3..honestly kmrn apply KE cuma iseng krn yakin ga bakal kpanggil. Eh tau2 pas liat pengumuman kpanggil..(Shock) eniwey ortu ga ngasih kmrn. Tapi skrg nyesel si knp kmrn ga dtg aj walopun ga ktrima.. Mangkanya skrg mo nyoba aja d. Who knows gitcu…🙂 mendapat inspirasi n motivasi dr perjuangan para pramugari wannabe.. Since sebelum ini saya ga ad cita2 jadi pramugari.heheh tapi suka bgt sm travelling.. Pokoke bt semuanya good luck ya..!!!

    • dearmarintan April 12, 2011 at 3:35 PM Reply

      Hmm, memang sayang banget kamu nggak dateng, Anz. Karena nggak semua yang ngirim resume via online dipanggil sama KE. Menurutku kamu coba aja semua kesempatan yang ada, selama kamu masih bisa, fisik sehat dan memenuhi persyaratan yang diminta. Semoga berhasil buat walk-in-interview SQ tanggal 19 nanti ya, kalaupun kita ga ketemu di sana, semoga kamu sukses dan nggak gugup ya. Ayo, semangat! ^^

  5. rosalina tanubrata April 13, 2011 at 11:14 AM Reply

    kalo lulusan D3 gpp? sama bhs inggrisnya harus aktif juga ya? ap gmana? ^^ kmrn juga ak nyoba k KE tp kayanya gagal deh pdhl kan keren yaa….

  6. Anz April 13, 2011 at 8:03 PM Reply

    Thanks tan..🙂 masih kpikiran she soalnya baca dmana2 kyknya muka hrs mulus. Sedangkan saya gak..😦 btw klo dtg nti tgl 19 ad dresscode ga?

  7. Singgih April 19, 2011 at 1:14 AM Reply

    Good luck buat semua calon The Singapore Girl yg audisi hari ini. “If u can see it, then u can do it.” =)

  8. Debz April 19, 2011 at 1:17 PM Reply

    tadi abis ikut walk in interviewnya SQ..
    so sad that i’m failed on the 1st self introduction test…
    pas bulan lalu aku sempet ikut juga n gagal di tahap interview…jdnya heran dehh koq kali ini malah mundur yaahh gagal pas di tahap awalnya..
    pdhl berasanya td pas perkenalan diri ngomongnya jauh lbh lancar dibanding pas yg kmrn…
    apa mungkin ga sih gr2 di application formnya kan ada pertanyaan “have u applied on any previous occasion for employment in any capacity with SIA?” trs gw jawab yes…
    mungkin ga sih hal itu ngaruh ke pertimbangan pemilihan kandidatnya??
    help me pleaseee…’coz i really have no idea bout this..:'(

  9. iyoshi April 20, 2011 at 3:12 PM Reply

    apa ada kntuan buat mslah gigi mas?

  10. anz April 20, 2011 at 5:00 PM Reply

    Huah..seru juga ikut recruitment SQ. Walaupun ga ktrima. Cm ampe self intro. Its nerve-racking experience yet fun.. Buat yg bcita2 bt jd pramugari. Don’t give up… Failure makes u stronger..

  11. olive April 30, 2011 at 8:54 AM Reply

    Hi wannabes, it’s been a while since the SQ recruitment in Jakarta. I want to share my experience and I hope it’s not too late to share🙂

    The first thing we did when we entered the room was document checking. As you know, we had to bring the application form and some documents they asked. Later, they measure our height and weight. When finished, they calculated our BMI. As long as you are not under/overweight, you are safe.🙂

    After that, as it has been mentioned by others, we came to the self introduction round. I did it with 9 other girls. If we succeeded this round, we would have the English test. In the English test, we were given 15 minutes to do the fill-in-the-blanks, multiple choice, and essay. Having it finished, we moved to oral test. We were given a short passage and we had to read aloud. If we passed the test, we should come to the interview on the next day. I was lucky enough that I passed the tests.

    On the next day, there was only one thing to do: the interview. There were 3 people that interviewed me. They asked “standard” questions like why I wanted to be a cabin crew, what quality I have, and so forth. After the interview, I was informed that I passed the interview test and so they would call me for the final interview.
    I was informed that the final interview would be on the next 2-3 months so I had enough time to prepare myself.
    I was super blessed!

    That was my experience. I hope it’s useful for the wannabes and please wish me luck for the next rounds😀
    And does anybody know what will they ask us to do in the final interview? Thank you

    • Ola May 22, 2011 at 1:19 PM Reply

      Gimana Olive, hasil final interviewnya gimana?
      Teman ku yang ikut Final Intvw, gagal disaat harus coba uniform-nya.😦

    • Mel May 22, 2011 at 9:04 PM Reply

      Olive… Ni olive yg ikutan rekruitment CX kemaren jg kan? Ni Melissa yg 1 group discussion, masih ingat gak? wah, kita beneran jodoh ya bisa ketemu di forum ini.
      Gmana hasil interviewnya kemaren?

    • olive May 28, 2011 at 9:12 AM Reply

      Hi girls! Unfortunately I failed in kebaya test also😦
      Disappointed but maybe it wasn’t my luck yet..lol..gotta be better next time. However, the whole process was such a great experience.

      Oya, this time, stages na rada beda deh..biasa kan d forum2 itu interview dl br kebaya test, tp kmrn itu dibalik, kebaya test dulu br interview.

      @melissa: hi mel! gile bisa ketemu via web! interview yg mana niii? ahahahaa..

      • Mel May 28, 2011 at 11:03 AM

        iya nih, kemarin gak sempet minta no hp. hehe, ketemu via web.

        Olive kemarin ikutan interview CX juga kan? abis group discussion, Olive ama yg laen lanjutan interviewnya gimana jadinya?

      • vania June 29, 2012 at 11:22 PM

        ci olive mau tanya dong,emang pas kebaya test kenapa? knapa bisa failed disitu? thanks ya🙂

  12. olive June 1, 2011 at 5:53 AM Reply

    @Mel:
    Waduh nih topic na ttg SQ lagi..jd ngmgin CX..gpp de yah.. :p
    Kmrn stlh group discussion itu, qt tes bhs.inggris.. Trus pulang..‎​‎​​hehehe
    Bbrp hr kmudian balik lg, ngmgna sih interview, tp pagi2 ad document checking sm psikotest..stlh it baru interview 1-1..klo lolos isi form buat apply visa n janjian medical check up..
    Klo ud medical check, nunggu keputusan 6weeks..heehee..
    Km add fb dunk mel: oliph_luph_axel@yahoo.com

  13. Ninis September 15, 2011 at 9:16 PM Reply

    Kapan yah kira2 sq ada walk in interview lagi di jkt?

  14. GiovaniQi November 21, 2011 at 9:40 PM Reply

    kalo pake kacamata boleh ga?? thanks atas info nya🙂

    • GiovaniQi November 21, 2011 at 9:46 PM Reply

      ato contact lens??

  15. vania June 29, 2012 at 11:28 PM Reply

    dear Ci Olive
    Hai ci,i love to hear your nice experience from the walk in interview until the kebaya test. anyway kenapa bisa gagal di kebaya test ci? emanng yg dinilai aspect apanya?
    hehe thanks for share ya🙂

    • L September 15, 2012 at 7:40 AM Reply

      hai vania, aku coba share aja ya…kayake yang dilihat itu ttg skin check, kamu ga boleh ada tatoo, viible scar di area yang tidak tertutup kebaya…

      sama dilihat kulit muka sensitif atau ngga, karna kalo jerawatan kamu ga boleh terbang…so sq pasti pengen cabin crewnnya punya kulit yang oke…trus..dilihat juga apa setelah pakai kebaya itu kamu bisa menunjukan image SIA Girl .. memang agak subjektif ya..tergantung yg cek..hehehe…ni juga aku dpt info dr blog n forum2 yg aku baca..:D

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: