Indonesia’s Brand New Airline Needs Cabin Crew

A brand new full service airline to be launched from Jakarta in the middle of this year is currently looking for exceptional people who would like to build a career and be part of a rapidly growing business.

The new international airline will bring a fresh approach to the Indonesian air travel market by offering premium customer service across a diverse range of new routes both in primary and secondary cities, domestically and internationally.

We will be conducting a recruitment exercise for Cabin Crew team in Jakarta.

As a cabin attendant you are not only responsible for the safety of passengers aboard the aircraft. You are a hostess, the first point of contact for passengers, and the face of the airline.

We are looking for candidates who exude charm & professionalism. Young, energetic and dedicated individuals who are genuinely committed to customer service excellence.

To join the airline’s dynamic team you need to be enthusiastic about what you do, easily build trust in a team and positively contribute to the team’s performance, have strong problem solving skills, and can adapt to any situation that may present itself in a sensible, warm and safe way.

Requirements:

Minimum age of 18 years old
Minimum height 160 cm and minimum arm reach of 212 cm (on tip toes)
Educated to at least High School degree, preferably D3 and above
Excellent fluency in written and spoken English (ability to speak another language is an asset)
A willingness to relocate, as required, to any location
High degree of personal fitness and well-being, and ability to swim
Medical fit to meet aircrew requirements
Recent face-to-face customer service experience
Excellent communication skills

Specific Requirements:

Initial Flight Attendants Individuals to be trained by International Standards.
Senior Cabin Attendants a flying experience of 3 years is required.
Chief Flight Attendant a flying experience of 6 years, Instructor License and managerial experience is required.

If you believe you have what it takes to be parts of this elite team please send your application now.

Send your application to recruit@limawidya.com

*Note: From what I have researched online, the airlines name is Pacific Royale. It is a brand new airlines established by former CEO of Riau Airlines (RAL) Samudera Sukardi. Pacific Royale is also stated to have a foreign investor from India. For more info about Pacific Royale, click this link. For more info about Lima Widya, click this link.

*Thanks to Astri Arini for the info

Tagged: , , , ,

21 thoughts on “Indonesia’s Brand New Airline Needs Cabin Crew

  1. rezza June 10, 2011 at 6:40 PM Reply

    wah.. ada maskapai baru ya? Full services lgi.
    wah sepertinya Garuda bakalan ada saingan dalam negeri nih😀

    oh ya, ini untuk female atau male?
    ingin coba untuk pramugaranya. Trims

    • dearmarintan June 15, 2011 at 7:35 AM Reply

      Bisa coba kok, Rezza. Soalnya ini maskapai baru dan mereka butuh cabin crew which means pramugari dan pramugara. Kecuali kalau mereka posting syaratnya khusus perempuan, itu baru namanya cowok ga bisa ikutan. Tapi ini kan nggak disebut jadi berlaku untuk umum. Dicoba saja dulu ya and gud luck!

      • rezza June 15, 2011 at 4:35 PM

        oo gtu ya.. ngomong” daftarnya bisa online nggak?
        untuk glombang 3 kpn ya?
        hhe pengen bgt soalnya jadi pramugara.

        ok thx for sharing ya!🙂

  2. Ola June 14, 2011 at 8:11 PM Reply

    Kayaknya ini untuk pramugari deh. Aku udah kirim dari lama, tapi no reply. Huhu

    • dearmarintan June 15, 2011 at 7:37 AM Reply

      Dicoba lagi Ola soalnya terakhir kali yang kuliat ini sudah sampai seleksi gelombang ke-2, akan ada seleksi gelombang ke-3. Jadi coba saja lagi ya, siapa tau kamu beruntung di gelombang berikutnya..

  3. rezza June 14, 2011 at 10:31 PM Reply

    Yahh sayang banget..
    Aku nunggu recruitment GA juga nggak ada, adanya pramugari.
    kira-kira ada info u/ pramugara gk?

    Thx for sharing ya🙂

  4. Mayyyy June 15, 2011 at 7:37 PM Reply

    for information, i got reply email from limawidya this afternoon for intvw and performance selection next monday ….

  5. suryaaffan.blogspot June 16, 2011 at 2:51 AM Reply

    jadi pramugara , adalah salah 1 cita2 ku , tp aku masih ingin kejar cita-citaku sebagai penulis , jg psikolog ……

    ya , walaupun koleksi about airlines , mulai dari foto mpe video da penuhi notebook q …

  6. eve June 16, 2011 at 11:08 AM Reply

    I got it too!! Hey mayyy, can I have ur contact info please. So that we can share each other about the interview and stuff!😀

  7. Mayyyy June 17, 2011 at 6:29 PM Reply

    hai eve, do u have ym, i will add you….

  8. eve June 18, 2011 at 8:49 AM Reply

    I do. hot_chocolate92
    Thanks before🙂

  9. popo June 18, 2011 at 12:23 PM Reply

    aku udah kirim tapi ampe sekarang belom ada kabar dari mereka apa aku gak masuk kriteria yah

  10. Ola June 19, 2011 at 2:07 AM Reply

    Aku sudah dapet email balesan dari mereka. aku interview hari selasa.

    tapi aku takut ga keterima deh.
    aku kan apply dengan tinggi 160 cm,
    tapi pas kemarin aku coba di GA ternyata tinggiku jadi 157 cm
    (padahal biasanya aku 160cm kalau diukur ditempat lain)

    Nanti percuma ga ya aku dtg ke interview pacific royale ini?

    bingung nih..😦

    • popo June 19, 2011 at 6:00 PM Reply

      kamu udah dapet email balasan nya yah ola? wah selamat yah,,dateng aja gak ada kata percuma kalo belum dicoba hehehe…
      aku belum dapet balesan email sama sekali apa aku gak memenuhi kriteria dari mereka yah?kabarin yah la kalau kamu dateng interview nya …moga moga aja aku juga bakal dapet balesan email nya dengan segera and bisa keterima hehehe amin..sukses yah buat interview nya

  11. mayy June 19, 2011 at 12:12 PM Reply

    Ola,coba aja kesempatan didpn mata…km pas diukur yg tegap. Dan tarik napas.beda loh am cm bdiri biasa🙂

  12. diah June 24, 2011 at 11:30 AM Reply

    itu ada brapa gelombang yaa?
    telat nih aku bacanya huhuuu.

  13. abadi July 20, 2011 at 9:45 AM Reply

    Apply Online Link ny kemana ya,,terus g mesti yang sdh pny pengalaman khan??cause I really wanna b FA so much…
    Please give me some info,,

  14. Bambang Adianto November 7, 2011 at 10:38 AM Reply

    I am experience in Engineering & Quality Assurance on Aircraft Industries and Airlines, if you want to reqruit me to develop and setup your company as new airlines in Indonesia, please submitt your requirement, thanks

  15. uchira January 16, 2012 at 2:41 PM Reply

    Uniformnya koq mirip ma Monarch Air dr UK ya?

  16. yinar November 10, 2012 at 8:31 PM Reply

    hai……. anyway this information are closed or still opened? plis tell me because i wanna be pramugara…

  17. Astrit March 27, 2013 at 5:36 PM Reply

    Dear Admin, mau tanya dh. Ini masih bs apply gak y? Soalnya telat bgt tp aku pikir krn ini maskapai baru, mungkin aja kn mereka tetep butuh banyak. Tolong di jawab & yg udh resmi ketrima bs sharing prosesnya gmn. Trima kasih byk..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: