Singapore Airlines Cabin Crew Vacancy for 9 Asian Nationalities

Cabin Crew (Singapore)

We will be conducting a recruitment exercise for Flight Stewardesses/Stewards in Singapore. If you meet the following requirements, we will be pleased to meet you at our walk-in interview.

Requirements (for Singaporeans and Malaysians)

* Minimum age of 18 years old
* Females who are at least 1.58m; males who are at least 1.65m in height
* Degree/ Diploma
OR
* At least 2 GCE ‘A’-level credits and 2 ‘AO’-level credits including General Paper in the GCE ‘A’-level examination
OR
* At least 5 GCE ‘O’-level credits including English and working experience
* For Malaysian qualifications at SPM level, at least 5 credits including a minimum grade of B4 in English and working experience is required
* Completed, are exempted from, or are not liable for National Service. Those in the process of completing NS may also apply.

Requirements (for candidates from other countries)

Suitably qualified female candidates from Japan, Korea, India, China, Taiwan, Thailand and Indonesia are welcome to apply.

Please visit our website to find out the minimum requirements for the respective countries.

Training

Our comprehensive 4 months training programme will cover topics such as:

* Product Knowledge including Food & Beverage
* Service Procedures
* Passenger Handling
* Deportment & Grooming
* Language & Communication Skills
* Safety Equipment Procedures
* First Aid

On successful completion of training you will commence flying duties.

Remuneration & Service Benefits

A monthly allowance will be provided during training. Upon graduation, you can look forward to a basic salary and various allowances amounting to about SGD $3,500 a month. In addition, there is an annual wage supplement of one month’s basic salary and profit-sharing bonus. You will also be entitled to free travel to any SIA destination once a year and enjoy discounted travel at other times.

Application Details

Interested applicants, please download and complete this application form. Please bring the following documents for registration between 8.30am and 2pm.

* Completed application form
* Passport-sized photograph
* Original(s) of:
a) birth certificate
b) all educational certificates
c) identity card

Interviews will be conducted on 07 January 2012 (Saturday) at:

Suntec City Convention Centre
Level 3 Meeting Rooms
1 Raffles Boulevard
Singapore 039593

*Thanks to Barry HMmph for the information

Tagged: ,

66 thoughts on “Singapore Airlines Cabin Crew Vacancy for 9 Asian Nationalities

  1. Qiao December 16, 2011 at 10:21 PM Reply

    I wonder if SQ will anyhow open chance for suitably male candidates from Indonesia… *crossfingers*

  2. Adelaide Souhoka December 17, 2011 at 7:33 AM Reply

    Wah, rekrutmen utk dari negara lain juga di singapore?

    • serena December 17, 2011 at 8:26 PM Reply

      yup!, kalo mau ikutan yg tgl 7 januari itu..
      tp mereka juga buka di 9 negara Asia lainnya, termasuk Indonesia yg bru tgl 27 Nov & 10 Dec kemarin di Jakarta.

      Untuk liat jadwal lengkap walk-in interview yg diadakan SQ, bisa liat di situs mereka🙂

  3. Tryasa Dewinta December 17, 2011 at 9:27 AM Reply

    untuk yang dr indonesia , apa kah harus diploma juga ?

    • serena December 17, 2011 at 8:05 PM Reply

      kalo liat dr info yg ada diatas, requirements bagi candidates dr Indonesia sama kayak walk-in interview yg diadakan di Jakarta.🙂

  4. Gheany Tyasa Sabrina December 17, 2011 at 1:04 PM Reply

    waah sekarang sq udah boleh yg diploma .

    • serena December 17, 2011 at 8:09 PM Reply

      requirements nya beda2 tergantung dr negara asal candidates,
      untuk lebih lengkapnya bisa dilihat di situs mereka, di cabin crew appointments, disitu tertulis requirements berdasarkan negaranya.🙂

  5. putriputri December 17, 2011 at 3:47 PM Reply

    jadi klo mau ikutan harus ke singapore dluu..

  6. serena December 17, 2011 at 8:21 PM Reply

    iya, kalo untuk walk-in interview yg di Singapore tanggal 7 Januari 2012 terbuka untuk 9 nationalities, termasuk Indonesia, so you are welcome to apply🙂
    atau kamu bisa ikutan pas mereka lg buka di Jakarta^^

    • nathasya December 22, 2011 at 7:33 PM Reply

      kalau untuk d’jakarta kapan ya pendaftaran ny? sama ada alamat email SQ gk? tq..

      • serena December 24, 2011 at 3:48 PM

        SQ buka lg di JKT tgl 7&21 Januari ini, for more info u can go to their website.. U can google it..🙂

    • jenny December 27, 2011 at 8:10 PM Reply

      Dear serena

      Kalo mau ikut interview sq dresscodenya apa ya?tq

  7. Jonathan December 17, 2011 at 11:43 PM Reply

    ini buat cewe doang ya?

    • serena December 18, 2011 at 7:53 PM Reply

      untuk candidates dr Indonesia, mereka hanya buka untuk Female

  8. putriputri December 18, 2011 at 7:00 PM Reply

    hai serena .. ^^
    itu dia mksdny, klo di jkt bukanya kapan lg y kira2? soalnya yang kemaren itu g ikut.. hehe ..

    • serena December 18, 2011 at 7:59 PM Reply

      saya juga kurang tau, soalnya saya juga cabin crew wannabe.. :p
      rajin2 buka blog ini aja,putriputri.. just like what I do ;D

  9. putriputri December 19, 2011 at 7:20 PM Reply

    hehehe saya juga cabin crew wannabe😀 ..
    yauda klo gitu thank u serena..

  10. ruddy December 21, 2011 at 4:17 PM Reply

    pramugara dari indonesia apakah diterima juga?

  11. putriputri December 21, 2011 at 8:18 PM Reply

    SQ buka lagi tuu tgl 7 & 21 januari..

    • serena December 22, 2011 at 3:40 AM Reply

      iya put, ada di webnya mereka, aku bru cek… Hehehe..
      Kabarin dearmarintan put,kirim ke emailnya forumpramugari ini.. biar nanti bisa dimuat disini lowongannya..🙂

      • Dyah Ang December 22, 2011 at 4:04 PM

        share alamat webnya dunk…aku jg minat neh..=))

        terimakasih…

        Dyah

  12. nathasya December 22, 2011 at 7:35 PM Reply

    kapan pendaftaran ny di jakarta ? ada alamat email SQ ? tq..

  13. shinta oktavira December 23, 2011 at 12:28 PM Reply

    tgl 7 januari walk interview nya di Singapore . kalo di jakarta kapan lg ???

  14. selly December 24, 2011 at 10:29 AM Reply

    @shinta SQ buka jg pendaftaran di jakarta tgl 7 and 21 buka aja website nya

  15. serena December 24, 2011 at 3:46 PM Reply

    @dyah ang: aduh, sory aku ga inget web lengkapnya, lg ga ol dr laptop ni.. Tp kamu bs googling aja.. ketik singapore airlines, pasti muncul situs resminya.. Kamu bs klik, trus cari menu career=>cabin crew appointments,

    Mereka buka lg di JKT tgl 7&21 Januari 2012🙂

  16. serena December 24, 2011 at 3:53 PM Reply

    SQ buka lg di JKT tgl 7&21 Januari 2012, for more info u can go to their website.. U can google it..🙂

    • sarii December 26, 2011 at 7:17 PM Reply

      Kalo di jkt,dmn ya?g bs googling nih..apa sama kyk yg kmren d wisma asia?

  17. Dee_Tan December 27, 2011 at 10:02 AM Reply

    SQ walk-in interview in JKT kan ada yg tgl 7 Jan & 21 Jan, itu harus hadir selama 2 hari or pilih salah satu aja??
    @Sarii : Yupz, tempatnya di Wisma Asia, btw km udh pernah ikutan cabin crew recruit for SQ jg yach??
    Btw, kalo ada yg pny info ’bout FA Air Asia 2012 please share, OK … many thanks

    • sarii January 2, 2012 at 4:08 PM Reply

      Iya pernah desember kmren..
      Pilih salah satu aja kok itu tanggalnya,,

  18. jenny December 27, 2011 at 8:14 PM Reply

    selain sq apa lagi yang buka untuk tahun 2012?

  19. jenny December 27, 2011 at 8:15 PM Reply

    selain SQ apa lagi yg buka vacantcy untuk tahunn 2012?mari kita apply bersama

  20. jenny December 28, 2011 at 2:31 PM Reply

    salam kenal semuanya untuk yg apply sq tanggal 7 nanti

  21. putriputri December 28, 2011 at 3:14 PM Reply

    http://www.singaporeair.com/jsp/cms/en_UK/global_footer/cabin-crew-appointments.jsp

    itu link buat ngecej jadwal walk-in-interview SQ 😀

  22. liv December 28, 2011 at 5:02 PM Reply

    Hi all,
    numpang nanya… kalau misalnya aku pernah coba yang desember kemarin aku bisa coba yg Januari besok lg gak yah?
    Apa harus ada jarak waktunya?

    Thanks in advance🙂

    Regards,
    Liv

    • jenny December 28, 2011 at 6:28 PM Reply

      Hi liv

      Salam kenal ya, namaku jenny, aku mau tanya, susah ga testnya pas kamu ikut pas december kemarin?

      • liv January 2, 2012 at 3:54 PM

        Hi Jen,
        gue kmrn cm sampe tahap pertama -____-” krn gue overweight hahaha! nyesek bgt cuma beda 1 doang BMI nya!! aaaa.
        kata tmn2 yg udah pernah ikut sih mereka sampe skrg masih bingung apa yg SQ mau liat dari kita, kadang pertanyaannya tuh kayak pertanyaan psikologi gitu loh kayak pernah ditanya “lebih pilih orang dewasa atau anak kecil?” ………….

        goodluck ya!! mau dateng yg tgl berapa jen??🙂

    • serena December 29, 2011 at 3:09 AM Reply

      dicoba aja say, ga ada larangannya kan? hehehe.. Good Luck🙂

      • liv December 29, 2011 at 4:12 PM

        Serena,
        haha iya sih. Yg kemarin ini aku overweight😥
        dan skrg dalam proses penurunan…..semoga lolos!🙂
        thanks ya!

        Btw ada yg tau buku “cabin crew interview secrets” by Kristine Chia (ex cabin crew SQ) ?? ada yg mau join beli? soalnya mahal… :p hehe

        Thanks all❤

      • jenny December 29, 2011 at 4:32 PM

        Dear liv,

        salam kenal ya nama saya jenny. aku mau dong join beli bukunya.

  23. Dee_Tan December 29, 2011 at 4:25 PM Reply

    SQ walk-in interview in JKT kan ada yg tgl 7 Jan & 21 Jan, itu harus hadir selama 2 hari or pilih salah satu aja??
    @Sarii : Yupz, tempatnya di Wisma Asia, btw km udh pernah ikutan cabin crew recruit for SQ jg yach??
    Btw, kalo ada yg pny info ’bout FA Air Asia 2012 please share, OK … many thanks

  24. jenny December 29, 2011 at 4:29 PM Reply

    dear liv, aku mau dong.btw comment aku ga bs keterima ya?

  25. jenny December 30, 2011 at 12:14 PM Reply

    dear LIV

    Salam Kenal, aku mau dong join untuk beli bukunya

  26. jennykhoe December 30, 2011 at 8:40 PM Reply

    hi

  27. jennykhoe December 30, 2011 at 8:41 PM Reply

    Dear LIV

    Salam kenal, aku mau dong join untuk beli bukunya

    • liv January 2, 2012 at 12:50 PM Reply

      Hi Jen,
      yuk! kamu tinggal daerah mana?
      Harganya 50 dollar singapore (kurang lebih RP 350.000,-)
      Siapa lagi yg mauu?? kalo bertiga cm 100ribuan kan🙂

      Buku itu gak menjamin 100% kita masuk sih tapi tdk ada salahnya mencoba.

      Thanks

  28. melina January 1, 2012 at 9:07 PM Reply

    hi.. sorry mo tnya. biasanya kan sQ minimum bachelor degree. tapi kalau baca requirement di atas, boleh diploma. pertanyaan saya, apakah diploma degree itu hanya untuk singaporean & malaysian? Jadi kalau hanya diploma walau mao coba yang diadain di singapore akan sama saja dengan di Jakarta harus minimum bachelor? karena saya hanya diploma. Thanks a lot jawabannya.. sukses buat semua wannabes.

    • Dee_Tan January 4, 2012 at 1:40 PM Reply

      Dear Melina,
      I just wanna help you based on my knowledge ya …
      Diploma degree itu sepertinya hanya u/ Malaysian n Singaporean saja sedangkan u/ Indonesian they require us must have an undergraduate degree (Bachelor degree)
      Sistem pendidikan yang berbeda di setiap negara, tapi mereka akan melihat dari manakah kita (applicant) berasal, kalau dr Malaysia/Singapore mereka akan meminta ijazah diploma, tp kalau Indonesia sy pikir mereka akan meminta ijazah sarjana
      No worry, there are still many international airlines which just require for high school or diploma, so you can apply for it, good luck for you🙂

  29. jenny January 3, 2012 at 10:54 AM Reply

    Dear Liv:

    Liv aku ikut tanggal 7 deh.kamu ga ikut lagi?tanggal 7 yuk.hehehe

    • Liv January 3, 2012 at 4:18 PM Reply

      Ngga bisa Jennn, belum turun berat sesuai keinginan nih ;p hehe kan percuma nanti dtg tp ditolak lg krn overweight -___-” nanti ceritain ya Jen pengalaman interview nya!! ;))
      looking forward to hear from you soon!!🙂

      Good luck!

      • jenny January 3, 2012 at 4:20 PM

        emangnya yg dia minta brp ya?BMI itu apa?wahh aku takut…

  30. jenny January 3, 2012 at 4:23 PM Reply

    kamu waktu ikut berat badan kamu brp?tinggi kamu brp?

    • Dee_Tan January 4, 2012 at 1:33 PM Reply

      Hi Jenny, I’d like to help you about BMI (Body Mass Index)
      The ideal BMI for a flight attendant is about 18-22
      and you can calculate your BMI so you know whether you should increase or reduce your weight
      You can calculate your BMI by going to the link below, good luck🙂
      http://www.halls.md/body-mass-index/bmi.htm

      • jenny January 4, 2012 at 1:38 PM

        Dear Dee _Tan

        Hi Deee, thank you for your information. i know already about BMI. and luckyly i’m still in between the range. are you joining on 7 jan?so we can cath up there

    • liv January 9, 2012 at 5:33 PM Reply

      Hi Jen,
      sorry br sempet bales.
      BMI aku 23 -_______-” heheee..

      Gimana kemaren Jen???
      please shareee :):)

      • jenny January 10, 2012 at 8:28 AM

        Dear LIV…

        Liv my BMI itu 22 pas, Kmrn aku lolos untuk BMI, Then aku di suruh masuk ke ruangan, di suruh perkenalin diri dan di tanya “why consumers are important for u”?abis itu saya di suruh keluar ruangan dan menunggu hasil.setelah itu udah deh dia blg “thank you ladies for coming” gt doang.

      • liv January 12, 2012 at 1:38 PM

        Lah?? itu maksudnya apa Jen?? lolos ke round selanjutnya?
        aku tgl 21 dtg nih, kamu jg ya. tp tergantung berat badan … -_____-” kalo blm turun lg percuma. so far udah 2 kg hehehee.. buat jaga2 butuh 2 kg more….in 9 days. omg. rada impossible sih but nothing is impossible hahaha!

        semangat jen!
        bagi pin bb dong

  31. Dee_Tan January 4, 2012 at 1:55 PM Reply

    Hi Jenny,

    Oh so sorry you were still in between of the BMI range, but no worries it’s never too late, you can still try to reach the BMI range
    I would be very happy if we could meet up on the 7th of January, but too bad I could not join on that date because there are some things I need to do and I will join on 21 January, I’ll take the last flight out ….
    Good luck for you🙂 just do your best and don’t forget to pray😉

    • Dee_Tan January 4, 2012 at 2:02 PM Reply

      Ops sorry then congratulation for you, your BMI is still in the range🙂
      I thought you were out of the BMI range, sorry I didn’t read your message thoroughly as today (I thought) was a very exhausting day for me

      • jenny January 4, 2012 at 2:06 PM

        Dear dee

        no problem…are u a stewardess?if i join on 7 jan and i being reject, may i join again on 21 jan?or need more time to join again?

  32. Dee_Tan January 4, 2012 at 4:17 PM Reply

    For SIA there is no rule which states that if an applicant failed in the first recruit chance, then she needs time to be able to follow the next recruit
    For some airlines, yes they have a rule for it and they stated about it on their announcement, but for SIA there is no rule for it (because if there is then they will state it)
    So do not worry about, as long as you still have a chance then go thy away and give yourself a chance to get what you want, OK🙂

    • jenny January 10, 2012 at 8:32 AM Reply

      Dear Dee_Tan

      Yap SIA not stated that i’m not allowed to follow the test on 21 jan, but based on expirience of my friend who already follow the test for 6 times, she said that, we need time again for joining the next recruitment.i don’t know wheterit’s true or false.

      • Dee Tan January 10, 2012 at 9:29 AM

        Hi Jenny,
        Do not worry, if they do not state anything, then we reserve the right to still be able follow the selection, your friend may need time to fix her shortcomings, so she concluded to take time before following the next selection and I think it was just her thoughts
        Just feeling confident, wherever there is a chance you should go ahead and try though you have to fail many times because someday you’ll get what you want, just be faithful to your self🙂
        Good luck for you ….

  33. Dee_Tan January 10, 2012 at 12:51 PM Reply

    Dear Jenny🙂
    I think as long as they did not stated anything, then it’s OK for you and you are entitled to attend the selection as long as there is an opportunity for it
    and about your friend, I think it was just what she had in her thoughts, perhaps she thinks that she needs time to correct her shortcomings to be able to attend the next selection
    everyone has a different opinion in seeing of a thing, my suggestion you must believe in yourself and have strong confidence
    as long as there is an opportunity, you have to keep going for that though you have to fallen and failed many times, do not be afraid or hesitate because we’ll never know what will happen if we did not try it and sometimes miracles (fortune) will be present when we did not realize it and keep in your faith that someday you will get what you want
    Good luck for you 🙂

    • jenny January 10, 2012 at 1:01 PM Reply

      Dear Dee_ Tan

      Thank you for your advice dee. you are so wise. anyway are u a stewardess?maybe i will try for qatar. how about u?will u joining qatar also?so we can meet each other. one again thank you for your advice.

  34. Dee_Tan January 10, 2012 at 1:21 PM Reply

    Hi Jenny ….
    You are very welcome, a long time ago I was a former flight attendant, afterwards I tried various kinds of work and now I work at a garment company
    I think I’ll try to Qatar and I hope to be able to meet you
    See you🙂

  35. vicky April 3, 2012 at 3:17 AM Reply

    Hi my name is vicky from jakarta indonesia im intrested to be come Stewardess,i still school college Diploma general engglish..my study will be finish this years for gradulation My high 163 m, my age 24.. May i know when they will have interview Again.. Please let me know know an email thx

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: