Singapore Airlines Indonesia Recruitment January 2012

Cabin Crew (Indonesia)

We will be conducting a recruitment exercise for Flight Stewardesses in Jakarta. If you meet the following requirements, we will be pleased to meet you at our walk-in interview.

Requirements

* Indonesian citizenship
* Minimum age of 18 years old
* Females who are at least 1.58m in height
* University degree holder
* High level of English proficiency
* Willing to be based in Singapore

Training

Our comprehensive 4 months training programme will cover topics such as:

* Product Knowledge including Food & Beverage
* Service Procedures
* Passenger Handling
* Deportment & Grooming
* Language & Communication Skills
* Safety Equipment Procedures
* First Aid

On successful completion of training you will commence flying duties.

Remuneration & Service Benefits

A monthly allowance will be provided during training. Upon graduation, you can look forward to a basic salary and various allowances amounting to about SGD $3,500 a month. In addition, there is an annual wage supplement of one month’s basic salary and profit-sharing bonus. You will also be entitled to free travel to any SIA destination once a year and enjoy discounted travel at other times.

Application Details

Interested applicants, please log on to http://www.sqcentre.com/cabincrewrecruit.

Interviews will be conducted on 07 January 2012 (Saturday) and 21 January 2012 (Saturday) at:

Service Quality (SQ) Centre Indonesia
Wisma Asia Lt 15
Jl Letjen S. Parman Kav 79, Slipi
Jakarta 11420

Registration will be from: 9am to 12pm

For further info, visit the website by clicking this link.

*Thanks to @vyanv for the info🙂

Tagged: ,

33 thoughts on “Singapore Airlines Indonesia Recruitment January 2012

  1. Emely December 31, 2011 at 8:33 AM Reply

    Mohon infonya kak,untuk requirement ground position SIA apa ada, minta infonya ya. Thankyou

    • Dee_Tan January 1, 2012 at 12:02 PM Reply

      Sepertinya cuma Flight Attendant aja n juga ini khusus utk cewek

  2. adelaidesouhoka December 31, 2011 at 10:46 AM Reply

    oh andai aku udah lulus S1 aku pasti langsung melamar😥

    • Dee_Tan January 1, 2012 at 12:03 PM Reply

      Hi, salam kenal ….
      kn byk jg maskapai lokal yg menerima FA min. SMU, kalo yg S1 sepertiny cm SIA aja yach ….

  3. ERNI AGUNG December 31, 2011 at 12:37 PM Reply

    MOHON INFO YG LENGKAP KAK,TENTANG ALAMAT RECRUITMEN DAN WAKTU PENDAFTARANNYA..MKASIHHH

    • Dee_Tan January 4, 2012 at 9:58 PM Reply

      Walk-in interview for cabin crew SIA on 7 Jan and 21 Jan 2012
      Venue : Service Quality (SQ) Centre Indonesia
      Wisma Asia Lt. 15
      Jl. Letjend. S. Parman Kav. 79 Slipi, Jakarta
      Time : 9 am – 12 pm only
      Hope this info might help you and good luck🙂

  4. Audrey January 1, 2012 at 3:05 PM Reply

    Sorry, apa perlu gelar sarjana? berarti nggak 18 tahun dong?

  5. adhietya_poetra January 5, 2012 at 4:11 PM Reply

    university degree holder itu yang penting pernah duduk di bangku kuliah kan???,,,(LULUS),,mau D1,D2,D3,D4 bahkan S1,,soalnya teman aku baru lulus D1 lolos,,yang penting coba dulu aja,,gak salah kan kalau mencoba,,dari pada kecewa nantinya,,dimana ada 1 kesempatan disana ada 100 peluang…!!!
    sukses buat para ladies yang mau mencoba SIA,,kami do’aken deh,,,,coba para cowok boleh ikut,,pasti tambah seru deh,,,,

    • Dee_Tan January 5, 2012 at 9:32 PM Reply

      Hi adhietya_poetra,
      Oh really your friend could go through it though he was just D1 graduated?? Hmm, well might be he was really lucky person, as I know that SIA is very strict about these
      For men, yeah SIA just open day for women only, but I may you can go for another airlines (i.e Qatar Airways) which usually also accept male applicants
      Thanks for the spirit and good luck for you as well🙂

    • sally January 6, 2012 at 8:16 AM Reply

      harus kah jago sekali ber bhs inggris? hiks bhs inggris gw kan pas2an…. hmmm……

    • rikka January 26, 2012 at 10:26 PM Reply

      ow yah? soalny waktu itu ak pernah apply pake ijazah diploma ga diterima tuh. mrek bilang wajib S1… apa sekarang D3 udah boleh ya?

  6. sylvia January 6, 2012 at 5:58 PM Reply

    klo udh lulus,tp blm ad sertifikat gmn yah??soalnya bru kelar ujian skripsi,,jd sertifikat msih proses…boleh g y T_T
    thx..🙂

    • vivi January 7, 2012 at 1:21 PM Reply

      datang saja🙂 semester akhir setahu saya bisa ikut..hehe

  7. Nia January 8, 2012 at 4:59 PM Reply

    is there anyone who attended their 1st interview on 7th January?? if there, share your moments that day please🙂

  8. Nia January 8, 2012 at 5:04 PM Reply

    does they give maximum age requirements for the applicants??

  9. Dee_Tan January 8, 2012 at 7:48 PM Reply

    Apa sich bedanya open day, walk-in interview dan CV submission ?? Aq ga paham nich sist😦

    • Qiao January 12, 2012 at 5:46 PM Reply

      OPEN DAY / CV Submission: Ada presentasi, mereka “membuka” sedikit ttg company mereka and life as a flight attendant in the company. Setelah itu lanjut CV Submission (dilihat penampilannya di tahap ini), and shortlisted candidates are invited by phone to attend further recruitment process over the next few days.
      Kalau they reqquire us to come on time, biasanya ini Open Day krn ada presentasi.
      Yang pakai sistem ini setahuku QR, CX, EK.

      Walk-in Interview: Begitu dateng langsung ditest penampilan. Kalau nggak lolos ya bye-bye. Yang ak tahu kalo yg sering pake sistem ini: SQ, GA, sm domestic airlines macem JT, SJ, dsb.

      Hope this answers.🙂

  10. yulia January 10, 2012 at 2:23 PM Reply

    haii..
    i went to interview on 7th January 2012.
    woke-up early in the morning : this is it.
    i was stressed for almost 3 weeks because of the interview, no wonder because this is my 1st interview as FA.
    after submit my CV, i got 1 form to fill with my name, height, and weight then i measured directly. after the measures thing, im with 6 others entered a room.
    there’s 2 interviewer : 1 indonesian and 1 singaporean
    she (indonesian) : you have 1 min to introduction your self then explain why customer is important.
    when its my turn, im not really good in introduction though because i only gave my name, age then the answer.
    i was rejected at 1st round.
    but i will come on 21st january🙂
    never give up🙂

    • L January 31, 2012 at 10:08 AM Reply

      Yulia, thx for sharing,, how is it? The 21st interview? You made it?? How many person passed in your batch??🙂

  11. bella January 12, 2012 at 1:33 PM Reply

    hi guys, just want to respon aditya poetra,
    i think thats almost impossible for D1 D2 D3 could get thru SIA
    as i know its very restrict rules, i was there last december, i didn’t plan to follow the walk interview at first n then i decided to try those walk interview with my friend.
    i saw many girls being rejected at registration, bcs they don’t have bachelor degree certificates.
    and few girls didn’t bring their cv, and luckyly bcs they got bachelor degree certificates, they can kept goin on those interview.
    i was there, so i knew it.

    and yeah, now the requirements totally changed….and ofc it sounds lame with their min age of 18 years old, so, now they are lowering the standard of requirements.😉

  12. cindy January 16, 2012 at 12:44 AM Reply

    kalau masih dalam bangku kuliah gmana ? bisa gk aku ikut ? aku masih semester 1 . thanks

    • Dee_Tan January 17, 2012 at 8:30 AM Reply

      Dear Cindy
      Wah kayaknya ga bisa tuch karena pd saat documents screening (pemeriksaan dokumen) mrk akan meminta copy ijazah n jg ijazah asli sarjana
      Setahu saya lulusan D3 aja ga bisa ikut seleksi u/ SQ, syarat mutlak haruslah sarjana
      Kamu bisa coba GA aja u/ nanti tgl 28 Jan yg syaratnya hanya lulusan SMU
      Good luck🙂

  13. pretty bandit January 16, 2012 at 3:54 PM Reply

    Hi, Bella ! ^^ Tanggal 7 kemarin wardrobe para pelamar yang lain gimana ? Blouse + Skirt + Heels kah ? Atau boleh pakai celana panjang ?

  14. pretty bandit January 16, 2012 at 3:55 PM Reply

    Sorry, I mean Yulia🙂

    • yulia January 18, 2012 at 5:14 PM Reply

      Hi pretty bandit,
      tanggal 7 kemarin ada yang pake celana panjang koq.
      waktu di group aku kemarin, yang lolos pake celana panjang koq.
      kamu datang tanggal 21 nanti? ketemu yuuu

  15. yuppy_pay January 22, 2012 at 11:35 PM Reply

    Hai yulia…kmrn tgl 21 jd ikut lg? Share dong gmn critanya..

  16. novi January 31, 2012 at 11:49 AM Reply

    Dear Team

    Apa harus benar2 lulusan Sarjana yah? Walaupun sudah punya pengalaman kerja tp kalau hanya lulusan SMU/SMK sederajat tidak bisa?

  17. Marshall Gibson February 4, 2012 at 2:45 AM Reply

    Kak, saya Marshall. Saya mw nanya..klo buat posisi reservation n’ ticketing staff ada gak? Pengalaman qu mantan accounting Lion air 2thn.. Kalo da low..tlg hub aq di no ni ya kak..

    08963797XXXX

    Bis aq mw ngalamar via email dah cari dmnpun gak ktm2 alamat email recruitment ny.. Thx..

  18. yuliana February 9, 2012 at 10:36 AM Reply

    Hai kak, aku mau tanya aku kan skrang lg ada disemester ahir,sidangnya oktober 2012, kira2 kalo aku ngelamar jd FA nya lolos selksi nya ga ya?soalnya blm dpt bachelor degreenya , thanks🙂

    • dearmarintan February 9, 2012 at 7:51 PM Reply

      Daripada sakit hati disuruh pulang oleh rekruter karena tidak ada ijazah, lebih baik jangan coba-coba dulu melamar. Lagipula tanggung banget itu pendidikanmu tinggal sebentar lagi selesai. Rekrutmen masih banyak kok, jangan terburu-buru. Kalau rejeki nggak akan ke mana-mana.

  19. yvette February 20, 2012 at 9:30 PM Reply

    aku mau nanya dong… SQ ini buka pendaftaran 1 tahun dua kali atau 1 tahun sekali?? thx🙂

  20. alfa rimal March 22, 2012 at 6:09 PM Reply

    Hello there,
    Inilah saatnya untuk mengikuti seminar tentang Pramugari/a. Disana akan di kupas semua pertanyaan waktu interview dan tips waktu interviews dan juga attitute dan berbusana waktu interview.
    Silahkan hub.
    Alfa Enterprise
    Alfa Rimal ( Ex Flight Attendant Luar Negeri ) sebagai Pembicara
    Email: pakalfa@yahoo.com
    Will wait for your email guys!!!!!!!

  21. melinda July 20, 2012 at 5:07 AM Reply

    I would like to join .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: