[Jakarta] Qatar Airways Cabin Crew Online Recruitment



QR1361 – Cabin Crew Jakarta | Qatar Airways | Doha

Organisation: Qatar Airways
Job Function: Cabin Crew
Division: Cabin Crew
Employment Type: Full Time – Permanent
City: Middle East | Qatar | Doha
Last date of application: 07-Dec-2012 (extended)

Qatar Airways

Welcome to a world where ambitions fly high

From experienced pilots to dynamic professionals embarking on new careers, Qatar Airways is searching for talented individuals to join our award-winning team.

We take pride in our people—a dynamic and culturally diverse workforce is essential to why we are one of the finest and fastest growing airlines in the world.

We offer competitive compensation and benefit packages and Doha based employees receive a range of allowances and enjoy a tax-free income.

About Your Job:
Reach for the stars! Join one of the most awarded airlines in the sky.

Do you love travelling and meeting new people? Do you have excellent interpersonal skills? Are you a team player who would love to be part of an award-winning team?

If your answer is YES, then Qatar Airways wants to hear from you. We are looking for dedicated and energetic individuals to join our multinational, award-winning cabin crew. Apply now to take advantage of this excellent opportunity to travel the world and become a flying ambassador for Qatar Airways.

Typical duties will include:

Providing outstanding customer service in the aircraft to impress our customers, recognising cultural differences and individual needs.
Working within a team of Cabin Crew to time constraints to ensure that all elements of the Qatar Airways product is successfully delivered to our passengers satisfaction.
To maintain Qatar Airways high level of safety standards onboard the aircraft at all times for the safety of passengers and employees.
To maintain a high standard of personal presentation at all times and to feel proud to wear the Qatar Airways uniform as an ambassador of a 5-star Airline.
To present yourself in a positive, approachable and professional manner at all times regardless of the situation.
To work together with other Qatar Airways staff to ensure quality results are achieved for Qatar Airways.
To enhance the passengers journey from start to finish and ensure their return custom with the worlds 5-star airline.

About You:

Skills, experience and knowledge.

Being cabin crew is not just a job but a way of life.

We invite applications from those who meet the following requirements:

Minimum age: 21 years
Minimum arm reach: 212 cm (on tip toes)
Minimum education: high school degree
Fluent in written and spoken English (ability to speak another language is an asset)
Excellent health and fitness
Willingness to relocate to Doha, Qatar
Outgoing personality with good interpersonal skills and the ability to work with a multinational team

You excel in a fast-paced, team environment, demonstrating your commitment to achieving the highest possible standards of customer service and guest experience, quality and professionalism.

Still interested? Then what are you waiting for, apply online now (click here)

The Event:

We hope to come to Jakarta soon, if you would like to be considered submit your details now.
Note: you will be required to attach the following:
1. Resume / CV
2. Passport-size photograph
3. Full Length Photograph

*Thanks to Popo and Kadek Rama for the info😀

Tagged: , ,

86 thoughts on “[Jakarta] Qatar Airways Cabin Crew Online Recruitment

  1. ryry October 28, 2012 at 10:49 PM Reply

    what about someone who doesn’t have a passport yet?? can he/she?? thanks

    • arrum October 29, 2012 at 1:25 PM Reply

      i think you could apply without a passport, itu fotonya aja kan yg seukuran pas foto paspor

  2. tiktikpermana October 29, 2012 at 6:23 AM Reply

    ya ampun kenapa juga harus minimal 21th T.T

    • RICKY October 29, 2012 at 10:53 AM Reply

      Gw 18😦

    • dora October 30, 2012 at 1:30 PM Reply

      karena itu usia min seseorang utk bekerja di Middle East… Every country has different rules actually..

  3. Rizki Basarah October 29, 2012 at 11:09 PM Reply

    i’m 18😦

  4. ryry October 30, 2012 at 10:18 AM Reply

    @arrum : haaa.. sorry.. I was blank.. glancing the text..🙂

  5. winda putri October 30, 2012 at 10:18 AM Reply

    aku udah apply by online. siapa yg udah apply jg nih??

    • Zulkifli Rangkuti (@captainzulkifli) October 31, 2012 at 10:55 PM Reply

      gw juga udah apply buat male FA..semoga dapat panggilan untuk interview ya🙂

      • DannyL November 5, 2012 at 12:34 AM

        Sama…
        Gw juga udah bro..
        Moga bsa ktemu klo d panggil.
        Itung2 ada tman ntar…

  6. oiseau92 October 30, 2012 at 7:18 PM Reply

    giliran maskapai intl, eh min.age nya 21th -_- hahaha emng harus selesaiin kuliah dulu kali yaaa hahhahaaa.. anyway, thx for the info🙂

  7. Astrit October 31, 2012 at 11:47 AM Reply

    Sy udh cb apply. Smg aja lolos trus mpe tahap akhir & ditrima dh. Amiiiin….

  8. ryry October 31, 2012 at 2:11 PM Reply

    I have applied too.. but we don’t know the exact date yet when it will be..

  9. elly November 1, 2012 at 10:09 AM Reply

    @arum :
    kmu dah apply??kmu arum yg ktemu di sq kan??

  10. arrum November 1, 2012 at 12:23 PM Reply

    Oooh ini elly yang waktu di SQ ketemuu.. halooo🙂
    iya aku udah apply online.. mudahan-mudahan banyak yang daftar jadi mereka bisa cepet-cepet bikin event recruitment disiniii…
    deg-degan tunggu kabar dari mereka nih -,-

    • Ria November 5, 2012 at 8:03 PM Reply

      Hi Arrum! waktu di SQ gimana ??

      • arrum November 5, 2012 at 10:32 PM

        Waktu SQ…. ga lolos huhuhuhu
        kurang 2 cm..

  11. dora November 1, 2012 at 12:29 PM Reply

    I was working for Qatar Airways and I suggest you all to do some research before apply to any airlines (not only QR). the benefit, the social life, because once you got attached to the contract it would be pretty hard to go back, since there are rules and procedures.. Well, good luck for everyone🙂

    • Milan Dihardjo November 2, 2012 at 1:47 PM Reply

      Dora..how much minimum height to pass the selection???
      is there any maximum age also???

      thanks alot

      • dora November 3, 2012 at 11:54 AM

        I think its around 212cm tip toes (jinjit). They will post random picture on the wall, then you have to reach it. So, even you dont have super long leg as long your hands are able to reach the picture, you’ll pass the first test. Maximum age. hmm, I am not sure but I saw a looooot of new staff with the age more than 28. May be around 30-35,, hehe,,,

    • Metta November 23, 2012 at 2:07 PM Reply

      @dora : gmana rasanya kerja di QA.. ? enak ga? benefit ny apa? trus buat allowance and medical gmana? kontrak nya brp tahun?
      pls share.. thk u.. ^^

  12. Astrit November 1, 2012 at 12:31 PM Reply

    Kok komen sy di forum QA ini gak ada lg y? Pdhl kemarin masih ada? @@a

  13. Astrit November 1, 2012 at 12:44 PM Reply

    Halo semuaa… Yg ikutan apply QA ini shring2 yux. ada YM kah? Add sy y astrit.ningrum@yahoo.com Makasiih…🙂

  14. winda putri November 1, 2012 at 2:50 PM Reply

    thanks dora for your support.:)

  15. winda putri November 2, 2012 at 11:04 AM Reply

    to: astrit i already invite your ym🙂

    • Astrit November 2, 2012 at 4:47 PM Reply

      Already accepted Mbak,,,, Makasiih…🙂

  16. Milan Dihardjo November 2, 2012 at 1:45 PM Reply

    212 tip toe reach itu minimal tingginya berapa ya Mba mba?? untuk aku info ke adikku.yang ingin banget jadi FA..THanks…

    • dora November 3, 2012 at 11:56 AM Reply

      158cm kayaknya bisa raih kok🙂

      • kedaton March 5, 2013 at 3:12 PM

        dora..kamu kenal ga sama cabin crew QA 673 Jakarta-Doha a.n. Mohammad Hakim?
        makasih ya sebelumnya

  17. iqbal karim November 2, 2012 at 9:21 PM Reply

    Untk cowo jg bs ga?klo bs,ak mau coba apply🙂

    • DannyL November 7, 2012 at 9:55 AM Reply

      Bisa kok…

  18. faramuth November 4, 2012 at 11:04 AM Reply

    minimum 18 th T_T

  19. Alfie Tan || MC (@Alfie_Tan) November 4, 2012 at 7:50 PM Reply

    ada tips gk kira kira buat intv airlines luar ..? share dong😀 @Alfie_tan

  20. DannyL November 5, 2012 at 12:27 AM Reply

    Aku juga dah apply…
    Moga2 nerima Male FA jga…

  21. Azka November 5, 2012 at 9:52 AM Reply

    hey all, yang daftar di QA udah ada yang dapet kabar lagi belom ya? astrit, i already invite your ym..🙂

  22. elly November 5, 2012 at 11:10 AM Reply

    ada yg sudah dpt informasi kpn wii qatar airways??

  23. widya November 5, 2012 at 7:40 PM Reply

    yang udah pada daftar QA, ayo2 share info yaaa… add fb q yaa.. di wiedzw@yahoo.com

    @Dora : ada seleksi masuknya ga? seleksinya apa aja yaa? kira2 interviewnya apa aja,, hehe maaf banyak tanya.. terimakasih🙂

    • dora November 9, 2012 at 12:49 PM Reply

      Seleksi sudah pasti ada, pernah ikut walk in kan?? pertama appearance, ukur tinggi badan, ketika mereka panggil cv kamu nanti ditanya sedikit tapi yg sedikit inilah yang menentukan kamu lolos ke babak selanjutnya apa ngga.

      untuk hijaber, boleh ikut tapi LEPAS JILBAB nya pas iview dan kalopun kalian lolos til the end of stages, ada pernyataan kalo kalian BERSEDIA memberikan service ALCOHOL kepada penumpang. Jadi ngga ada alasan pas bulan puasa, kalian lagi puasa trus ngga mau serve penumpang dengan alkohol atau nyuruh temen lain buat serve.

      Qatar emang negara islam tapi kalau Qatar Airways ngga dijalankan sepenuhnya oleh negara, beda ama Saudi Airlines yang mengharamkan alkohol ketika on board. Para hijaber, anda siap?? well,, balik lagi ke masing2 orang yah,,,

      good luck🙂

  24. Silva November 5, 2012 at 7:48 PM Reply

    is it okay for a hijaber?

    • dora November 9, 2012 at 12:50 PM Reply

      baca jawabannya diatas ya…

  25. Astrit November 6, 2012 at 10:20 AM Reply

    @Azka : udh di accept kok.. Lg OL nie…

    Yg blm add YM sy di add dong, qt share yuux…

  26. Azka November 6, 2012 at 2:44 PM Reply

    @Astrit : thank you astrit😉
    @Elly : sepertinya belum ada yang dapet kabar dari QA nya deh, coba aja kita tunggu setelah closing datenya tgl 7 Nov..

  27. mira namira (@miranamira) November 6, 2012 at 11:14 PM Reply

    waaaah kira- kira kalau yang masih semester akhir dipertimbangkan ga yaa? baru lulus semester depan siih..hehehe
    udah di add ya @astrit🙂
    salam kenal semuanya😀
    add ym sama FB ku juga yaaa mira.namira@yahoo.com

  28. DannyL November 7, 2012 at 10:34 AM Reply

    Hi…
    Add ym gw jga ya: leinad_odanam
    Biar bsa sharing jga…

  29. ristia November 7, 2012 at 3:39 PM Reply

    waaah.. aku baru buka, ternya tanya banyak juga yang apply by online.. semoga email balasannya cepet sampai.. btw kalau ada dari temen-temen sekalian yang uda dapet email balasannya boleh di share yaaa.. makasih.. kalau ada yang mau share invite ym atau fb reestiacitra@yahoo.com..

  30. ynz November 7, 2012 at 9:46 PM Reply

    kok aq ga bisa ya buat yg tstep upload photo

  31. Afrizal Jamil Jiddan Assegaf November 7, 2012 at 10:05 PM Reply

    iya nih kasih kisi2nya dong ttq interview dan prosesnya dora??pleasss

  32. Afrizal Jamil Jiddan Assegaf November 7, 2012 at 10:07 PM Reply

    pleas dong share dong yg udah pernah dipanggil gmn prosesesnya
    how that processsssssss………….

  33. Alfie Tan || MC (@Alfie_Tan) November 8, 2012 at 12:34 AM Reply

    gue juga dongg add yah ym: Alfie_tan@ymail.com

  34. Astrit November 8, 2012 at 8:55 AM Reply

    @Mira Namira : YM km ini y? > mira.namira@yahoo.com kyna blm ada yg masuk dh.

    @All yg YM-nya> qaqa….. itu sp y?

    @All : yg udh di calling ama QA kabar kabari dwooong…

    Makasiih…🙂

  35. DannyL November 8, 2012 at 1:03 PM Reply

    Daripada YM nya susah.
    Mending Pin: 22632696
    Bikin group d bbm seru…
    Bsa share d group..
    Bagi2 info..
    Invite ya.
    Thx.

  36. Afrizal Jamil Jiddan Assegaf November 8, 2012 at 1:18 PM Reply

    itu yg qaqa w cuy
    klo yg udah di call inponya dong ….

  37. DannyL November 8, 2012 at 1:19 PM Reply

    Kalo E-mail untuk Interviewnya sih BELUM DAPAT.
    Palingan E-MAIL KONFIRMASI kalo DATA KITA SEDANG DIPROSES.
    Contohnya:

    ——————————————————————————————————-
    Dear xxx,

    Applicant ID: 4574xxx

    Thank you for applying for the position of QR1361-Cabin Crew Jakarta | Qatar Airways | Doha.

    This is to inform you that we are currently processing your application and will update you in due course.

    We appreciate your interest in our company.

    Best Regards,

    Qatar Airways Recruitment Team
    ——————————————————————————————————-

    Palingan baru E-mail spt itu yg ada.

    E-mail utk interviewnya d tunggu aja.

    Gw jga msh nunggu…

  38. ivan November 8, 2012 at 4:56 PM Reply

    tadi barusan liat situs careernya QR, kok last application nya mundur jadi 7 Desember ya.

  39. mamahh November 8, 2012 at 8:48 PM Reply

    dear all, aku 20thn tapi nyoba buat apply juga …. QA bisa minimum SMU kan ???

  40. ardhi November 9, 2012 at 1:52 PM Reply

    semoga kalian yg pada komen diterima termasuk aku, amin…..

  41. hakim November 9, 2012 at 9:16 PM Reply

    is it possible for indonesian male to be recruited for the FA of QA? gimana proporsi batch nya yah? yang jelas sih pasti lebih banyak merekrut pramugari

  42. arrum November 10, 2012 at 1:49 PM Reply

    Baru buka lagi web careernya qatar, last date of application diperpanjang jadi 7 december 2012..

  43. ardhy November 12, 2012 at 11:21 AM Reply

    semoga kita ditrima guys🙂

  44. Azka November 12, 2012 at 3:18 PM Reply

    @mira namira , udh di add sm invite ya FB and YM nya..

  45. Azka November 12, 2012 at 3:42 PM Reply

    @miranamira jiahhh sempit banget dunia, ternyata temennya intanmoer juga lo ya mir?

  46. Nasty November 12, 2012 at 11:47 PM Reply

    Oooohiyaaa banget, baru cek lg ternyata diperpanjang jd 7 Dec 

  47. mira namira (@miranamira) November 13, 2012 at 12:00 AM Reply

    astrit : bentar ya coba di re-add….belom masuk requestnya yaa????😦

    azka : okaaay nanti diliat yaaa….intanmoer anak mana ya??? ada tiga intan soalnya …hahahaha

  48. Azka November 13, 2012 at 12:20 AM Reply

    @miranamira FBnya mah udh, ymnya aja yg msh blm yak? intan moerwanti, yg UI. anak 2008, yg dr bgr mir.

  49. sela November 13, 2012 at 2:32 PM Reply

    ada yg udah dapet balesan emaik dari qatar ?

  50. kiky rizky November 24, 2012 at 5:11 PM Reply

    dear all… gw da pernah apply @ QA seleksi mmg panjang n susah lolos nya guys… super duper ketat! kl inggris lo cm standar aj kayanya untung2an deh bs lolos 4 the next step coz yg gw dgr mrk pk org2 GA u/seleksi datanya… so, terlalu complicated dg gaya ala indonesia.. tp ttp smangat temans smoga keberuntungan berpihak kpd anda2 smua ya.. amin..🙂

  51. […] yang belum mendaftar untuk ikutan rekrutmennya, silakan klik di sini untuk registrasi online. Laman ini juga bisa dipakai untuk berdiskusi dengan sesama wannabe dalam […]

  52. dhika November 27, 2012 at 8:58 PM Reply

    ATTN ADMIN
    whether the test is only for women only. And I am a man. Can I follow the test. thank you
    / / regards / / dhika

  53. citra December 4, 2012 at 8:23 AM Reply

    Dear all,
    untuk yang udah kirim app online atau bakal dateng pas tanggal 15 nanti.. please add my bbm contact 219a5eda.. pengen sharing juga.. thank you..🙂

    • Nasty December 8, 2012 at 10:34 AM Reply

      Di tgl 15 ada apa yaah?
      Thank

  54. citra December 4, 2012 at 8:23 AM Reply

    Dear all,
    untuk yang udah kirim app online.. please add my bbm contact 219a5eda.. pengen sharing juga.. thank you..🙂

  55. mova December 5, 2012 at 1:28 PM Reply

    Dear all,

    Please have a look at the official Qatar Airways website, it says that the deadline for the online application is extended to Jan 7, 2013. Those who have not registered yet still have chance to apply. This also means that Qatar Airways won’t come to Jakarta very soon. Wish you guys tons of luck yeah!

  56. movascorpius December 6, 2012 at 9:50 PM Reply

    Dear all,

    Hi, salam kenal. Eh, itu sya baru liat website nya sepertinya deadline nya diperpanjang deh sampe 7 jan 2013. Jadi masih ada waktu buat yg belum daftar, dan sepertinya pihak Qatar blm akan datang dlm waktu yg dekat deh.

    Oya, semangat semuaaaa..

  57. Nasty December 8, 2012 at 10:33 AM Reply

    Halloo
    Ada yg sudah terima email dari Qatar?
    Udah dikirim interview online nya?

  58. Astrit December 8, 2012 at 10:46 AM Reply

    Tgl 15 Des 2012 ada Open House utk Emirates Airways. Bukannya ada link-nya sendiri y? Knp jd komen di Qatar (disini)? @@a

    Ayo2 sp yg udh dpt email utk video interview dr QA?

    • arrum December 8, 2012 at 12:39 PM Reply

      Akuu terima tapi lagi bingung nyari headset yang bagus.. sama lg nyari soal interview apa aja yang bakal keluarr.. siapa lg yang udh terima?

  59. sitaa December 8, 2012 at 4:55 PM Reply

    aku dpt email video2 itu dr QA itu gimana sih mksdnya?ada yg bs share ga??mksh

  60. uzancassie December 14, 2012 at 7:32 PM Reply

    baru apply ni hahaha “telat”
    teman2 add YM saiia jg yaa.. soojin_gil@yahoo.com

    thanx,,sukses semuanya iiaaa…😀

  61. Astrit December 17, 2012 at 9:23 AM Reply

    @Uzancassie : Udh di approve y, makasih udh add.. Met kenal…

    Sp y udh rec vid intvw QA? Sharee…

  62. Rara December 21, 2012 at 1:32 AM Reply

    I hope you will be come to jakarta, soon. I’ll be waiting. Thanks

  63. sitaa December 24, 2012 at 1:22 PM Reply

    temen2 ada yg sudah kirim video intrvw ada yg dpt balesan email/another announcement dari QA setelah tgl 20 des kmrn gak??

  64. Lalapoo January 4, 2013 at 7:08 PM Reply

    Hai hai..

    Akud dpt email balesan dr QA nih yg isinya d suru dtg buat interview di hotel gran melia tgl 6 jan jm 8.30 pagi..ada yg kpanggil juga kah??

    Aduh jadi deg degan

    • Liv January 18, 2013 at 12:59 PM Reply

      hello Lalapoo😀 i got the invitation too after the video interview. but i couldn’t make it.😦 did u go? if yes, could you please share? would be highly appreciated.😀 thanks and good luck to us alllll❤ and happy new year

  65. Dana March 25, 2013 at 4:55 AM Reply

    I am going to be 39 in April. Am I too old to apply?

  66. panca January 9, 2014 at 11:07 PM Reply

    Now, qatar open for male or female 2014 FA. But, haven’t open for Indonesian Recruit.
    But, I already apply and they rejected my application for some reason.
    I thought bout 3 reasons::
    1. Because I apply for Doha, Qatar recruit . So, Now i’m not at Doha than they cannot accept me.
    2. Because I said my english is moderate rather than fluent. Some people said if they asked about the skill we have to say the truth or low it 1 level.
    3. Because My age. I’m 32 years old.

    But i will try again when they open for Indonesian Recruit …

  67. Trish January 11, 2014 at 7:43 PM Reply

    Hi Panca,

    could you tell me how to apply for Qatar? I can’t find any on their website😦

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: